Clase de beton

with Niciun comentariu

Clase de beton

Pentru a cunoaște care este cea mai bună alegere pentru un beton de calitate, trebuie să știm în primul rând cum se clasifică betoanele și binențeles unde se folosesc aceste clase de beton . Vă prezentăm în cele ce urmează informații despre cele mai uzuale clase de beton și unde se utilizează acestea.

clase de beton

Beton clasa C6/7,5

Acest tip de beton este un beton simplu. Este folosit în general pentru umplerea golurilor, pentru realizarea de egalizări. Este folosit și pentru alte elemente de construcție care au importanță redusă.

Beton clasa C8/10

Acest tip de beton este folosit cel mai des la fundații.

Beton clasa C12/15

Acest tip de beton este folosit la constructiile de case care nu sunt supuse unor solicitări mari: fundații, stâlpi, planșee, grinzi.

Beton clasa C16/20

Acest tip de beton este larg utilizat pe toate șantierele. Are o rezistență mare, betonul din aceasta clasă este folosit la orice tip de casă pentru fundații, pereți, stalpi, grinzi și planșee.

Beton clasa C18/22,5

Acest tip de beton este folosit pentru structuri.

Beton clasa C20/25

Acest tip de beton este folosit pentru structuri.

Beton clasa C25/30

Acest tip de beton este folosit pentru structuri cu solicitări importante.

În linii mari credem că am schițat clasele de beton cele mai uzitate. Aceste clase de betoane sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite la construcția oricarui tip de casă. Tipul de beton potrivit oricărei aplicații trebuie stabilit de către un proiectant de specialitate. Recomandarea noastră este de a se respecta cu mare strictețe prevederile din proiectele de execuție. Clasa de beton utilizată trebuie sa corespundă cu cea din proiectul tehnic de execuție.  Vă reamintim că toate betoanele produse de noi sunt realizate în statia noastră de betoane ecologică, automatizată. Nu ezitați în a ne contacta pentru orice informații cu privire la betoanele produse de noi.